Fri frakt över 2000 kr
Vi bygger om - Ursäkta att det saknas produkter i många kategorier

Bluetoothmottagare med väggmonterad tryckknapp

Bluetoothmottagare med väggmonterad tryckknapp


I föregående inlägg så nämnde jag möjligheten att använda en blåtandsmottagare med extern väggmonterad tryckknapp för att para ihop telefonen med mottagaren. Här följer en beskrivning om hur man gör. 

Bilden ovanför är tagen från en av våra installationer i en äldre gymlokal där bluetoothmottagaren placerades dold i rackskåpet. En vanlig återfjädrande strömbrytare monterades därefter på vägg med kabel till plintanslutningen på mottagaren. Blåtandsmottagaren som används kommer från Denon och heter {{widget type="Magento\Catalog\Block\Product\Widget\Link" title="DN-200BR" show_pager="0" products_count="dn-200br" template="product/widget/link/link_block.phtml" cache_lifetime="" button_text="DN-200BR" button_link="" conditions_encoded="^[`1`:^[`type`:`Magento||CatalogWidget||Model||Rule||Condition||Combine`,`aggregator`:`all`,`value`:`1`,`new_child`:``^]^]" anchor_text="DN-200BR" id_path="product/8028"}}. Det är en professionell mottagare med både obalanserade och balanserade utgångar och med en extern antenn som ger bättre räckvidd jämfört med många andra. Enheten kan monteras på många olika sätt. T.ex. på en rackhylla, gömd i rackskåpet, placeras dold över undertaksplattor, skruvas på vägg eller mot annan yta etc.

DN-200BR fram och baksida

Anslutningar på fram och baksida

På framsidan finns kontakt för extern antenn, kontakt för anslutning av extern tryckknapp för att para ihop blåtandsenheter, kontakt för strömadapter och en ratt för att reglera volymen. Baksidan har utgångar via obalanserade 6,3 mm telekontakter och balanserade XLR-kontakter.  

Återfjädrande tryckknappar

Hur man parar ihop sin enhet med bluetoothmottagaren

Om mottagaren monteras tillgängligt så går det utmärkt att använda knappen på framsidan för att para ihop sin enhet. Om mottagaren däremot monteras dold för användaren så kan man här ansluta en extern tryckknapp för pair-funktionen. Knappen kan antingen vara liknande den vi använder i bilden ovan, dvs. en vanlig återfjädrande tryckströmbrytare men man kan också använda en liten chassimonterad knapp för exempelvis panelmontage. 

För att para ihop sin telefon med mottagaren så trycker man 3 sekunder på knappen och väljer därefter DN-200BR under blåtandsanslutningar i sin telefon. Om volymen för kanalen för mottagaren är uppvriden så hörs en ljudsignal i högtalarna som bekräftar att parningsfunktionen påbörjas. En ljudsignal bekräftar även när den mobila enheten har anslutit och är redo för uppspelning. 

DN-200BR kommer ihåg 8 enheter i minnet. Kopplas fler enheter upp, plockas automatisk den äldsta bort.   

DN-200BR top

Extern antenn för dolt montage av mottagaren

DN-200BR har en extern antennen vilket förbättrar räckvidden jämfört med många andra modeller. Det gör också att man kan gömma mottagaren exempelvis dold i ett rackskåp eller över undertaksplattor och placera antennen utanför. Antennen har även en magnet som gör att den enkelt kan fästas på plåten utanpå ett rackskåp. Det går också att skarva antennkabeln med BNC-skarv och RG58/50ohm-kabel och enligt uppgift från en annan installatör så har de gjort förlängning till 20 meter. 
 

DN-300BR fram och baksida 

Förutom DN-200BR som vi har sålt en tid så kommer det dessutom en version för 19"-rackmontering inom kort! 

Denons bluetoothmottagare är riktigt kompetenta och smidiga enheter som passar utmärkt för gymanläggningar, konferensrum, restauranger, skolor mm.


/Andreas Boström

 

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Orderkommentar
Lägg till rabattkod