Fri frakt över 2000 kr
Vi bygger om - Ursäkta att det saknas produkter i många kategorier

Rapport från ISE mässan i Amsterdam 2016

Rapport från ISE mässan i Amsterdam 2016

Då var det dags för mässa igen och under 8-10/2 bar det av till Amsterdam för att besöka ISE som hålls på RAI mässcenter. ISE mässan växer för varje gång och i år drog den över 65000 besökare och ännu fler utställare än tidigare. Till skillnad från Pro Light + Sound som hålls i Frankfurt och som både omfattar ljud, ljus och musikinstrument så är ISE en mässa som inriktar sig på installation och som framför allt besöks av fackfolk. 

 

Denon Professional har verkligen lyft sitt sortiment den sista tiden och lanserar många nyheter som placerar sig väldigt rätt i pris och med funktioner och kvalitet som jag tror kommer att passa många av våra kunder. Här visas en serie av nya tak-högtalare som har 16 ohms impedans men är också utrustade med 70/100 volts transformator för att även passa i större installationer. Den metallkåpa som sitter på baksidan är utformad för att framhäva basen men också som brandspärr när högtalarna till exempel monteras i undertak. 8" modellen kostar som exempel 1695:- inkl.moms vid lansering. 

 

Tillsammans med produkterna från Denon Professional visade även Denon DJ upp sin nya MCX8000.


Solution serien är en familj av kompakta, prisvärda produkter som löser många anslutningsproblem med innovativ trådlös digital teknik. Välj mellan enheter som professionell bluetooth-mottagare med balanserade utgångar, Airplay mottagare, sändare/mottagare för trådlös ljudöverföring mm. 


DN-508MX var en av de mest intressanta nyheterna. Det här är en installationsmixer för 8 zoner där man har en rad EQ, delay och dynamikfunktioner på in och utgångarna samt att man kan mixa t.ex. line och mik i samma zon. Förutom styrbarhet via RS-232 mm så kan man även nätverkskoppla mixern och styra via webbaserat gränssnitt. DN-508MX kostar i skrivande stund 6495:- med moms. Samma mixer kommer även i en DN-508MXA version på 2HE där man även har integrerat slutsteg på 4 zoner!

 

QSC visade installationshögtalare på ett snyggt och överskådligt sätt.

 

Jands Stage CL är ett unikt ljusbord för att styra scenljus med LED i t.ex. skolor, kyrkor mm. Det som särskiljer Stage CL mot andra är det innovativa arbetssättet som är mycket enklare att jobba med och lära sig. På de flesta ljusstyrningar har man en regel för varje funktion och har man en LED-armatur som tar 9 kanaler så blir det lätt lite rörigt på ett billigare ljusbord. Stage CL har ett helt annat sätt att jobba där man ställer färg med en ratt, färgnyans med ytterligare en ratt och dimmer via en regel. Genom en enkel knapptryckning markerar man vilka armaturer som ska justeras, dvs. enskilt eller i grupp. Detta tillsammans med ett väldigt enkelt programmeringssätt, pekskärm för färgval, effektgenerator mm gör CL till ett klockrent val i många sammanhang. Bordet hanterar upp till 24 armaturer men man kan givetvis lägga fler armaturer i grupp på samma kanal precis som vanligt. Kontakta oss för pris och offert och kolla gärna in demonstrationsfilmen här: http://jands.com/stage-cl/


Chauvet Ovation E-910FC är en ny profilarmatur försedd med RGBA + lime LEDs. Limegrön ligger i våglängden där det mänskliga ögat är mest känsligt, vilket ger ännu bättre förutsättningar för naturtrogen infärgning, samt stor variation av variabelvit nyans. 


Nya Chauvet Strike-4 är en LED-baserad blinder med en färgtemperatur på 3096K vid full effekt. Armaturen har fyra oberoende manuellt justerbara podd:ar, försedd med vardera 100W chip-on-board LED:ar som ger ett brett användningsområde för både scen-, TV och teaterproduktion. Strike-4 har 16-bit dimmer och dimmerkurvor för optimal glödljus-simulering. Armaturen har även ett flertal interna strobe-macron för för användning som t.ex. strobe, blinder eller annan effektbelysning.


Procab fortsätter utöka sitt fina sortiment av installationsprodukter. Nya serien Keystone består av kontakter för lödfri installation med plint/Euroblock på baksidan och med D-size adaptrar och 45x45mm plåtar som tillbehör. 

 

Caymon visade nya smarta rackställ för installation där man kan dra ut och rotera hela racket för att lätt komma åt baksidan.

 

En annan nyhet från Caymon var en serie med väldigt fina och välbyggda 19" case och packcase. De här kommer nog att ersätta många av våra modeller från Prodjuser. Priserna är något högre men kvalitén är också en nivå upp. 


Audac visade en helt ny mjukvara för att själv designa gränssnittet för app och webbaserad styrning av deras matrismixrar. Bilden ovan visar hur det kan se ut när man kopplar samman MTX48/88 mixrarna med mediaspelare, pagingmikrofon, väggpanel, ingångspanel och reläkort med den nya mjukvaran. Samtliga enheter kopplas samman med nätverkskabel. Här i exemplet visades en klassisk setup med ett konferensrum där man via egendesignat gränssnitt enkelt kommer åt styrning av ljudingångar, relästyrning av mörkläggning, projektorduk mm. Det som är fint med den nya mjukvaran är att man kan ge olika användare olika former av styrgränssnitt. En person kan få samtliga kanaler och funktioner och en annan kanske bara får åtkomst till två kanaler med volymkontroll. 

 

JBL uppdaterar sin Control Contractor serie med nya Control 23-1, 25-1 och 28-1. De nya modellerna får ett uppdaterat utseende, en rakare och bredare frekvensrespons för mer naturligt och större ljud, bättre basåtergivning och högre max SPL. Tidigare fanns det två modeller av varje högtalare där den ena var för 8 ohm och den andra hade inbyggd trafo för högohmig drift. De nya modellerna innehåller både 70/100V trafo och har möjlighet till 8 ohm´s koppling vilket blir betydligt smidigare för både oss som säljer och för installatören.

Control HST och Control 31 i bild ovan är också helt nya modeller. 

 

Control 85M / 88M Mushroom-Type Outdoor Landscape Speaker är JBL´s alternativ till Bose och Soundtube för t.ex. nöjesparker och andra utomhusinstallationer. 


Eftersom vi säljer mycket trådlösa system från AKG så har vi har länge saknat riktigt bra och snygga headset och earsetmikrofoner från samma tillverkare. Men nu kommer äntligen nya Microlite serien som verkar riktigt bra! Serien består av både myggor, earset och headset. Fram till dess att vi får upp dem i e-butiken kan du läsa mer här och ringa eller maila för priser. http://www.akg.com/pro/microlite-products


Livegig i Harman´s monter med produkter från Soundcraft, JBL, AKG, Martin mm.

 

När det gäller ISE mässans innehåll så är skärmar, LED-väggar, projektorer och tillbehör dominerande sett till antalet utställare. När många visade 4K som har funnits ett tag visade ett antal aktörer upp skärmar som klarar 8K upplösning! Detaljnivån på en 140" 8K vägg som bilden ovan visar är riktigt imponerande när man ser den i verkligheten.

 
Vill du veta mer om de nya produkterna eller om du undrar över pris och leveranstid så är du varmt välkommen att ringa eller maila.

/Andreas Boström 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Orderkommentar
Lägg till rabattkod