Fri frakt över 2000 kr
Vi bygger om - Ursäkta att det saknas produkter i många kategorier

Olympus LS-5

För några dagar sedan plockade jag hem ett exemplar av nya LS-5:an för att bekanta mig med inför framtida supportsamtal och det är sällan jag har blivit så fäst vid en produkt. Handy Recorders som vi ofta kallar dem kan grovt delas in i två grupper. Dels de med något större format som har mycket funktioner, XLR kontakter mm, t.ex. H4N och PMD661 och dels de mindre modellerna som attraherar målgrupper som värdesätter smidig storlek eller som inte behöver de mer avancerade funktionerna. Exempel på populära modeller är H2, PMD620 och just LS-serien. Vilken modell man skall välja beror helt på vad man skall spela in och vad det inspelade materialet skall användas till. . [caption id="attachment_464" align="aligncenter" width="459" caption="Olympus LS-5"]Olympus LS-5[/caption] Olympus LS-5 bygger på modellen LS-10 och har samma mikrofonkapslar och ljudkvalitet men levereras inte med fjärrkontroll. Däremot har den fått ett betydligt lägre pris som gör den riktigt attraktiv. Personligen slås jag av två saker när jag börjar använda LS-5:an. För det första ligger den klockrent i handen och har ett format som bara är något större än en mindre mobiltelefon, se bilden ovan. För mig som bara sporadiskt behöver spela in t.ex. seminarier och intervjuer så känns storleken viktig för att jag överhuvudtaget skall ta med den. Nästa sak gäller användarvänligheten där jag bara kan hålla med alla tidningar och kritiker som uttrycker sig i stil med "jag behövde inte ens öppna handboken".  Funktioner har bra placeringar och menyerna känns logiska. Att chassit dessutom håller hög kvalitetskänsla bygger bara på mitt gillande. OBS! Missa inte att manualen finns på svenska och går att ladda ner som PDF i e-butiken. Det här inlägget har inte som avsikt att vara en recension, det finns det andra som gör betydligt bättre. Däremot vill jag med bilderna visa hur liten och smidig den egentligen är. Behöver du hjälp att välja den Handy Recorder som passar just dig så är du välkommen att slå en signal så kan vi gå igenom de olika modellerna. /Andreas
Orderkommentar
Lägg till rabattkod