Moms ingår i alla priser.  |  Fraktfritt över 2000 kr i e-butiken.

Varukorgen0 kr
Navigation

Product was successfully added to your shopping cart.

PAR-kannor

PAR-kannor

Parkannor är ett kostnadseffektivt armaturval för scen, teater, mässor och installation men används även ibland som inredningsdetalj i hemmet. De vanligaste modellerna inom scen och teater är PAR56 och PAR64 medan de mindre armaturerna används i större utsträckning för installation i olika sammanhang. Den här kategorin visar ett grundutbud av det vi säljer men vi har även dyrare modeller av högre kvalitét och varianter med monterad 1- eller 3-fas adapter för montage i strömskenor.

PAR-kannor används ofta med färgfilter som monteras i medföljande filterram och beroende på hur armaturerna ska monteras kan man även vilja ha någon form av hakfäste för upphängningen om man inte skruvar bygeln mot vägg eller tak vid installation. Spridningen av ljuset styrs dels av armaturens utformning men även genom valet av lampa. PAR56 och PAR64 finns i spridningarna spot, medium och flood och de mindre modellerna i spot eller flood. Lampor säljs separat och ingår inte tillsammans med armaturerna.

För dig som gillar designen och vill använda PAR-armaturer i hemmet så rekommenderar modellerna under PAR-56 där lampeffekterna är följande:

PAR-16 = 50W, PAR-20 = 50W, PAR-30 = 75W, PAR-46 = 120W. Till vissa modeller kan vi även få tag i LED-lampor som ger lägre effektförbrukning.

Det går utmärkt att koppla ett antal av de mindre armaturerna på en vanlig strömbrytare eller dimmer hemma. Tänk bara på att dimensionera dimmern efter den totala lampeffekten. 

OBS! PAR20, 30, och 46 använder en vanlig E-27 sockel där man kan använda "vanliga" glöd och halogenlampor som passar i storlek men de dedikerade PAR-lamporna för varje modell ger ett betydligt högre ljusutbyte och en snyggare ljusbild. De är därför att föredra i nästan alla sammanhang. 

Artiklar 1 till 12 av totalt 18

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 12 av totalt 18

per sida
Sida:
  1. 1
  2. 2