Bästa Liveljudet, Vad du kan förbättra och Hur du gör det. Bok för ljudteknikern och ditt band

HN LJUDDESIGN
296,00 kr

-

Artikelnummer
978-91-637-5788-4

Boken Bästa Liveljudet ger dig mängder av råd och tips om hur du enkelt kan förbättra ljudet. Allt går inte att fixa med mixerbordet. I boken identifieras även ett antal andra områden som du kan förbättra och hur du gör det.
Du får veta hur du kramar ur det bästa ur mixerbordet och ljudanläggningen, samt hur du skapar det bästa liveljudet för både publiken och musikerna på scenen.
Boken tar även upp vanliga problem som kan uppstå, samt lösningarna på dem.

 

Titel: Bästa Liveljudet - Vad du kan förbättra och Hur du gör det
ISBN: 978-91-637-5788-4
Författare: Hans Nicklasson
Förlag: HN Ljuddesign
Utgviningsår 2014
Omfång: 148 sidor
Mått: 137 x 204 mm (B x H)
Bindning: Limbidning med mjuka pärmar
Vikt: 222 gram


Innehållsförteckning
1. Det bästa liveljudet
2. Det bästa till musikerna
3. För instrumentets bästa
4. Ordna bästa akustiken
5. Bästa ljudanläggningen
6. Ljudteknikerns bästa egenskaper
7. Rigga för bästa liveljudet
8. Bästa lösningar på problem
9. Bästa inställningarna
10. Mixa bästa liveljudet


Målgrupp
Bästa Liveljudet vänder sig till musiker och band som sköter ljudet själva, Musiklärare som ordnar konserter eller vill lära ut liveljud till sina elever, Ljudtekniker som mixar alla mindre och halvstora band därute. Från hobbynivå till semiprofessionell nivå.

Om författaren
Författaren, Hans Nicklasson, har 20 års erfarenhet som ljudtekniker och lärare i musikproduktion på gymnasiets estetprogram i Uddevalla. Han har tidigare skrivit boken Jakten på det perfekta PA-ljudet – Bibeln om liveljud. Han har även skrivit ett 30-tal artiklar om liveljud för tidningen Studio & Live.

 


 

Läs förordet

Min mission är att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter till alla sorters ljudtekniker och musiker. Jag vill att mina 20 år som ljudtekniker, lärare och skribent ska komma till nytta för alla som spelar och mixar live.

Bästa Liveljudet är sammansatt av det bästa från mina artiklar, skrifter, blogginlägg, meningar och stycken från min första bok Jakten på det perfekta PA-ljudet, samt en hel del nyskrivet material. Texterna är noggrant redigerade, omformulerade och omskrivna och som sagt till stora delar nyskrivna. Allt för att boken ska bilda en väl sammanhållen enhet med en tydlig och pedagogisk linje.

För dig som har läst allt eller delar av det jag tidigare skrivit kommer kanske bokens innehåll att kännas bekant. Kanske har du en hel del egna kunskaper och erfarenheter av liveljud. I så fall är det bara bra. Då är du redan på väg till det bästa liveljudet. Andra har kanske en längre väg att gå. Oavsett vilket är det min förhoppning att den här boken jämnar och rätar ut vägen för dig och får dig att undvika de värsta fallgroparna längs vägen.

Jag har lagt stor vikt vid att hitta ett naturligt och tillika pedagogiskt flöde för innehållet. Resultatet har blivit att boken följer ljudet från musiker till publik. Boken tar därför upp vanliga problem och svårigheter i den ordning och de sammanhang de kan tänkas uppstå, tätt följt av lösningarna på dem.

Jag tar upp filosofin och tänket bakom bra liveljud snarare än vad alla knappar och rattar är till för. Mitt grundläggande budskap för ett bättre liveljud är att syna och förbättra så många länkar som möjligt, istället för att försöka ordna allt med mixerbordet.

I boken identifierar jag ett antal områden som går att förbättra och hur du gör det. Några exempel på områden med förbättringspotential är: instrumenten, akustiken, ljudanläggningen, ljudteknikern, riggningen, grundinställningarna, soundcheck och mixningen.

Tack för du tog dig tid att läsa förordet. Jag hoppas och tror att boken blir till nytta för dig.

Hans Nicklasson, Utsikten den 19 juni 2014

Write Your Own Review
Du recenserar:Bästa Liveljudet, Vad du kan förbättra och Hur du gör det. Bok för ljudteknikern och ditt band
Ditt betyg
Do you have questions about this product?
Send us your questions below and we’ll get back to you as quickly as possible.