Blogg

 1. Prisvärt ljusbord för skolor och enklare teatersammanhang

  Prisvärt ljusbord för skolor och enklare teatersammanhang

  Det finns många situationer där våra kunder efterfrågar enklare ljusutrustning för scen och teatersammanhang. Ofta i skolor eller föreningar där budgeten är starkt begränsad vilket gör att man letar ljusbord och styrningar i den lägsta prisklassen. Här är det en djungel av alternativ för den som inte är så insatt och begrepp som 512 DMX-kanaler, universalstyrning och antalet kanalreglar mm varvas med en mängd olika utförande beroende på vad styrningen är inriktad på. I det här inlägget reder vi ut några av begreppen och visar ett konkret exempel på ett prisvärt ljusbord som har bra funktioner för små scener och teatergrupper.   När det gäller programmerbara ljusbord under 5000 kr så finns det generellt sett ofta två kategorier.
   

  • Den ena är ett traditionellt ljusbord, ofta med 24 kanalregler och A/B preset och diverse övriga funktioner för att programmera fasta scener och ljus/färgväxlingar. Utseendet brukar påminna om Stage Designer 50 so
  Läs mer
 2. Zonmixer och väggpaneler i mindre gym

  Zonmixer och väggpaneler i mindre gym
  Kan man bygga ett enkelt ljudsystem där användaren kan välja mellan olika musikkanaler och styra volymen från väggpaneler i varje rum? Absolut! Företagshälsan i Sävsjö är ett exempel på en kund som valde följande lösning.
  Läs mer
 3. Bluetoothmottagare med väggmonterad tryckknapp

  Bluetoothmottagare med väggmonterad tryckknapp
  I föregående inlägg så nämnde jag möjligheten att använda en blåtandsmottagare med extern väggmonterad tryckknapp för att para ihop telefonen med mottagaren. Här följer en beskrivning om hur man gör.
  Läs mer
 4. Användarvänlig ljudanläggning för mindre gym

  Användarvänlig ljudanläggning för mindre gym
  Hur gör man för att skapa en användarvänlig ljudanläggning för ett mindre gym? Den frågan får vi ganska ofta och här kommer vi att visa ett exempel.
  Läs mer
 5. Inbyteskampanj och nya regler för trådlösa mikrofoner

  Inbyteskampanj och nya regler för trådlösa mikrofoner
  Från och med början av 2018 så gäller nya frekvensregler kring användningen av trådlösa mikrofoner. Vi har just nu en inbyteskampanj som innebär att man kan köpa nya system för halva priset vid inbyte.
  Läs mer
Sida